۱۰ خاصیت بی نظیر زینک برای سلامتی + ۱۵ خوراکی حاوی زینک
زینک یا روی ماده بسیار حائز اهمیت برای رشد کودک و درمان بی اشتهایی است. زینک در خوراکی هایی مانند گوشت قرمز و حبوبات یافت می شود و می توان آن را به صورت مکمل غذایی نیز مصرف نمود. زینک نقش حیاتی برای سیستم ایمنی محسوب می شود که باعث فعالیت بیشتر سلول های دفاعی و تقویت غشای سلول نیز می گردد در ادامه با خواص زینک و روی برای بدن و منابع غذایی و طبیعی روی ، آشنا می شوید.
خواص زینک – خواص روی – خواص روی برای بدن
۱-بهبود رشد و قد کودک
مصرف روی در کودکان سبب رشد بهتر و رفع کوتاه قدی آنان می شود. روی، رشد کودکانی که به اصطلاح سوخته و سرکوب شده است را افزایش می دهد و باعث بازگشت روند رشد آنها خواهد شد.
۲-درمان کم اشتهایی
از نشانه های کمبود روی کاهش اشتها و عدم میل به غذاست . روی میتواند اشتها را برگردانده و افزایش دهد که سبب مصرف غذا به اندازه مناسب و تقویت عمومی بدن می گردد. زینک برای کودکان بی اشتها می تواند بسیار مفید باشد و کم اشتهایی کودکان را درمان کند.
منابع روی – منابع روی و زینک
۳-تقویت کننده سیستم ایمنی
فعالیت سیستم ایمنی بدن تا حدودی وابسته به زینک است. اگر منبع زینک یا روی در بدن کاهش پیدا کند سلولهای ایمنی رشد طبیعی خود را نداشته و بدن در برابر بیماریها ضعیف خواهد شد. روی عامل بازدارنده از عفونت و باکری نیز محسوب میشود. در صورت کاهش زینک در بدن با مصرف مکمل روی می توان بدن را از عفونت ها ، قارچ ها و ویروس هاا مصون داشت.
۳معجون فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی!
۴-درمان کم خونی داسی شکل
زینک همراه با آهن نقش حیاتی در تشکیل گلبول های قرمز و بافت عضلات دارند. زینک برای عملکرئ بهتر آهن مکمل محسوب میشود که بدون آن آهن کار انتقال اکسیژن را ناقص انجام می دهد. افرادی که دچار کمخونی می باشند معمولاً دچار کمبود زینک نیز هستند. از عوارض کمبود زینک میتوان به سردرد، کم اشتهایی، ریزش مو، خستگی و بی حالی اشاره کرد.
هر آنچه که باید درباره کم خونی بدانید!
خواص زینک – خواص روی – خواص روی برای بدن
۵-موثر برای رفع بی حالی و خستگی
روی سبب رفع کم خونی و تقویت سلول ها می گردد اگر با کمبود روی رو به رو باشید درگیر خستگی، بی حالی و افسردگی خواهید شد. بنابراین مصرف زینک به علت خاصیت ضد التهابی و تقویت کنندگی باعث رفع خستگی و آشفتگی می شود و به علت تنظیم عملکرد روده {یکی از عوامل خستگی و بی حالی کم کاری روده است} خستگی مزمن را درمان میکند.
۶-ضد عفونت و التهاب
خاصیت ضد میکروبی و عفونت روی سلول های پوست را در برابر بیماری های هوازی و غیرهوازی تقویت می کند و از ورود باکتری به خون نیز ممانعت به عمل می آورد. همچنین روی خاصیت ضد التهابی برای پوست و دستگاه تنفسی تنفسی دارد که می تواند علائم اگزما را کاهش داده و از پوست در برابر اشعه نور خورشید محافظت کند. به علاوه علائم آسم و سرفه را نیز کاهش می دهد. این مکمل برای کاهش پیری زودرس نیز میتواند مفید واقع شود.
۷-دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
زینک حاوی آنتی اکسیدان است که سلول ها را در برابر تغییر DNA و شکستگی DNA محافظت می کند و سبب کاهش ابتلا به انواع سرطان و تقویت سیستم ایمنی و کاهش کلسترول می گردد.
منابع روی – منابع روی و زینک
۸-کاهش استرس و اضطراب
روی یکی از عوامل تنظیم کننده عملکرد روده است. تنظیم عملکرد روده با کاهش استرس و اضطراب همراه خواهد بود. همچنین روی خستگی و بیحالی را درمان کرده و از کم خونی ناشی از کمبود روی جلوگیری می کند که همه اینها سبب تنظیم هورمون ها و رفع استرس و اضراب میشود. روی به علت خاصیت آنتی اکسیدانی سبب محافظت از سلول های مغزی در برابر تنش و اضطراب میگردد.
۱۱ خوراکی و دمنوش قوی برای کاهش استرس و اضطراب!
۹-جلوگیری از ریزش مو و کمک به رشد مو
اگر سر خود را با مکمل روی را به صورت موضعی ماساژ دهید سبب جلوگیری از ریزش مو و رشد بهتر موها خواهد شد که این امر از خاصیت ضد التهابی و تقویت سلول ها و پیاز مو می باشد.
خواص زینک – خواص روی – خواص روی برای بدن
۱۰-بهبود عملکرد جنسی مردان و زنان
غلظت روی در مایع منی بر روی تعداد اسپرم تأثیر مستقیم دارد. روی با تقویت غشاء سلولی و DNA سلول سبب افزایش اسپرم و افزایش درصد باروی مردان میشود. همچنین مصرف روی می تواند هورمون تستسترون را در بدن مردان افزایش دهد که باعث بالا رفتن میل جنسی و رفع اختلال نعوظ خواهد شد.
مصرف روی برای زنان باردار باعث کاهش سقط جنین و زایمان زودرس می شود. همچنین روی باعث رفع بی نظمی و درد های قاعدگی و اختلالات هورمونی میشود عملکرد تخمدان بهبود میدهد.
از خواص جالب جینسینگ باخبر شوید!
۱۵ منبع روی و زینک
جگر گاو و گوسفند | گردو | عدس | شاه ماهی | اسفناج |
گوشت مرغ | بادام زمینی | نخود | میگو | دانه چیا |
گوشت گاو | بادام هندی | جو دو سر | زرده تخم مرغ | لوبیا سبز و قرمز |
{شما چه خواص دیگری از روی میشناسید و چه منابع دیگری را برای بهرمندی از روی پیشنهاد می دهید؟}