تنقلات ، سالم یا ناسالم ؟

تنقلات (نوشیدنی ، لواشک ، آدامس ، شیرینی ) برای سلامتی مضر هستند یا مفید؟

آیا میدانستید که تمام تنقلاتی که در بازار به فروش میرسند ناسالم نیست و بعضی از آن ها حتی برای سلامتی هم مفید است. برخی  معتقدند که تمام تقلات از جمله لواشک ، نوشیدنی ها و آدامس ها برای سلامتی مضر هستنددر حالی که دلیلی برای این حرفشان ندارند . اما ما به شما میگوییم که کدام تنقلات سالم و کدام برای سلامتی مضر است . اصل دلیل به وجود آمدن تنقلات بر اساس راحت مصرف کردن مواد غذایی ، ماندگاری بیشتر   و ترکیب طعم های مختلف بوده است . بنابراین تنقلات به خودی خود مضر نیستند و حتی میتوان گفت مفید هستند . اما تولید کنندگان این نوع محصولات هستند که برای به دست آوردن سود یا فروش بیشتر مواد ناسالم و خطر ساز را با مواد اولیه تنقلات ترکیب کرده و به فروش میرسانند. مثلا لواشک : که تهیه شده از آلوچه ، گوجه ، نمک و سیب میباشد . این ترکیبات هیچ ضرری ندارد ولی اگر به آن رنگ مصنوعی اضافه کنند که خوش رنگ شود، یامواد نگدارنده زده شود که تا ۲ سال ماندگاری داشته باشید ، این ها برای سلامتی مضر هستند.

مونو سدیم گلوتامات

که سبب تحریک عصب های چشایی شده به شما طعم بیشتر و بهتری متوجه میشوید در صورتی که طعم آن در واقع همانی نیست که شما چشیدید و بسیار ملایم تر است . این ماده شیمیایی بیشتر در ادویه جات صنعتی ، چیپس ، پفک و بیسکویت به کار میرود.

مضرات

مضرات مونو سدیم گلوتامات بسیار زیاد است و میتوان آن را جزء مضرترین موائد افزودنی شیمیایی نام برد که متأسفانه در بسیاری از مواد غذایی مانند کنسور ها و سوسیس و کالباس استفاده میشود . چاقی و اضافه وزن ، چربی کبد ،دیابت ، آسیب های مغزی و عصبی برخی از مضرات استفاده از این طعم دهنده است.

رنگ های مصنوعی

رنگ های مصنوعی ماده های شیمیایی مختلفی هستند (کارمویسین ،تارترازین  ، سانست‌یلو ) که به صورت مایع و ژل یا خمیر مورد استفاده قرار میگیرند . موارد استفاده آن ها برای خوش رنگ کردن مواد غذایی مانند نوشیدنی ها ، لواشک ، کیک و شیرینی جات ، ژله و … میباشد.

مضرات

از مضرات این رنگ های مصنوعی میتوان به این موارد اشاره کرد: رفتار نا آرام و بیقراری در کودکان ، کاهش تمرکز و ضریب هوشی ، آسیب های رشدی کودکان ، آسیب به معده و کبد و ایجاد سرطان برای رنگ هایی که هیچ مجوزی از بهداشت و درمان ندارند.

مواد نگهدارنده

مواد نگهدارنده ترکیبات شیمیایی هستند که از مواد غذایی در برابر میکروب ها ، کپک ها و فاسد شدن آن ها محافظت میکند . اما این محافظت به قیمت خلل در سلامتی انسان ها تمام میشود. از مواد نگهدارنده میتوان (نیتریت ها ،سولفیت ها و بنزوآت ها ) را نام برد که در مواد غذایی فاسد شدنی مانند : سس ها ، نوشیدنی های گاز دار و … بسیار استفاده میشود .

 

مضرات

آسیب به کبد ، تپش قلب و استرس ، واکنش های آلرژیک ، تورم تیروئید ، آسیب به کلیه ها ، پروپیلن گلیکول که در بستنی ها استفاده میشود و یاعث ایجاد تومور و افسردگی میشود.

بِیس آدامس

هر نوع آدامسی بیس و پایه ای دارد که طعم دهنده و رنگ بر بیس آن شکل میگیرد . مواد تشکیل دهنده پایه آدامس ها معمولا از دید مصرف کننده مخفی میماند و در ترکیبات مواد افزودنی به همراه کلمه (پایه آدامس ) ذکر میشود و کسی نمیداند مواد تشکیل دهنده بیس و پایه چیست . پایه آدامس ها از مواد کاملا شیمیایی و بر پایه نوعی پلاستیک ساخته میشود چون که غیر قابل هضم میباشد . شیرین کننده پایه آدامس ها معمولا از ماده aspartame استفاده میشود . این ماده هم شیمیایی است و ضررهای جبران ناپذیری به همراه دارد .

 

مضرات

طبق قوانین کشورها ، تولید کنندگان آدامس حق دارند تا ۸۰ درصد از ترکیبات آدامس را تحت عنوان (بیس آدامس) بر روی جعبه بنویسند و به جزئیات آن هیچ اشاره ای نکنند . با این روش حتی برند هایی که ادعا میکنند آدامس هایشان طبیعی است ، میتوانند از مواد شیمیایی در بیس آدامس هایشان استفاده کنند . زیرا که مواد تشکیل دهنده آن را قرار نیست کسی بداند . این کار قانونی است!!!

 

مضرات آدامس های شیمیایی همچنان پنهان است اما شیرین کننده این آدامس ها عوارضی همچون : سرطان خون ، مشکلات غدد و سرطان سینه را به همراه دارد.

 
 
 
 

نتیجه : اگر شما هم به سلامتی خود اهمیت میدهید و آن را از هر چیز با ارزش تر میدانید به ترکیبات مواد خوراکی که خریداری میکنید توجه کنید . طبق دستور وزارت بهداشت  شرکت های تولیدی ملزم به درج ترکیبات محصولشان هستند.

 

اگر علاقه مند به مصرف آدامس هستید حتماً از آدامس هایی که بیس و پایه آنها {سقز} است استفاده کنید.

 
شما میتوانید تنقلات سالم و طبیعی را از ایجا بخرید!
لواشک طبیعی انار ون 500 گرم
آدامس طبیعی و بدون قند وَن
آب انار ارگانیک نارنی 1 لیتر - فروش نوشیدنی سالم و 100 % ارگانیک

پاسخی بگذارید